Schimb ulei cutie viteze automata

Cutia de viteze este un ansamblu complex ce transmite puterea de la motor la rotile masinii. Aceste mecanisme sofisticate functioneaza in parametrii optimi cu ajutorul uleiului. Uleiul folosit in cutiile de viteze actioneaza ca un lubrifiant: raceste subansamblele aflate in miscare si actioneaza ca un agent de curatare. In timp, transmisiile s-au diversificat destul de mult, astfel ca, in prezent, exista urmatoarele tipuri de cutii de viteze:

  • Cutii de viteze manuale
  • Cutii de viteze semi-automate, cu ambreiaj clasic,robotizate
  • Cutii de viteze semi-automate cu ambreiaj dublu (DSG,DCT,EDC)
  • Cutii de viteze automate
  • Cutii de viteze automate cu variatie continua a cuplului (CVT)

Marii fabricanti de autoturisme sunt obligati,din considerente ecologice, sa optimizeze consumul de combustibil si, de aceea, asistam in ultimii ani la o crestere constanta a procentajului de motoare supraalimentate cu turbo (cu puteri si cupluri mari) precum si echiparea tot mai mult a masinilor cu transmisie automata si semi automata. Aceste trend-uri au dus la aparitia unor transmisii tot mai performante si mai complexe cum ar fi cutiile de viteze automate cu 8,9 sau chiar 10 trepte sau cutii de viteze cu ambreiaj dublu cu 7 trepte!

Mit sau adevar, ulei garantat "pe viata" pentru cutiile automate.

Exista un mit in ceea ce priveste intretinerea cutiilor de viteze automate si manuale: acela ca nu au nevoie de intretinere sau ca au ulei "pe viata" ("gearbox oil for life"). Este acest mit adevarat? Daca e sa consultam marii fabricanti de cutii de viteze automate,ZF si Aisin Warner,acestia ne recomanda schimbarea uleiului cutiei de viteze la o utilizare normala: la maxim 100 000 de km sau la 8 ani! In cazul unei utilizarii in conditii severe (conditii severe insemnand utilizarea autoturismului predominant in oras si la temperaturi ale aerului mai mari de 30 de grade Celsius ), durata de intretinere scade la 20 000 de km sau la 2 ani! Cutia de viteze este una dintre cele mai scumpe piese de pe o masina; din aceasta cauza, intretinerea ei aste foarte importanta!

Venim in sprijinul clientilor nostri prin achizitionarea unui echipament profesional de inlocuit uleiul si de spalat cutiile de viteze. De ce sa folosim acest aparat si cum se justifica un cost al manoperei,evident, mai mare fata de un schimb "manual"? In cazul unui schimb normal de ulei si filtru al cutiei de viteze automate, schimbam 30%-40% din cantitatea totala de ulei a cutiei,fara a putea curata cutia in totalitate!!! Prin inlocuirea cu ajutorul acestui aparat profesional,garantam inlocuirea totala a uleiului precum si curatarea cutiei.Aceasta este singura modalitate profesionala de a curata si inlocui uleiul din cutia de viteze.Echipamentul nostru poate servisa absolut toata gama de cutii de viteze semi-automate si automate(DSG,PDK,DCT,EDC,CVT)!

Ciprian Draghici

 

Date de contact


Tel/Fax: 0368 88 11 11

Mobil: 0771 22 22 22

Schimb ulei Cutie viteze